Studieförbund flyttar till Kyrkogatan

Från att förut ha inrymt Wiks mode och sedan Dialect kommer nu butikslokalen på Kyrkogatan att bli kontors- och kurslokaler.

Studieförbundet Vuxenskolan kommer att flytta kontor och studielokaler hit till Kyrkogatan.

Studieförbundet Vuxenskolan kommer att flytta kontor och studielokaler hit till Kyrkogatan.

Foto: Lotta Lille

Enköpings kommun2019-10-31 16:00

Det är Studieförbundet Vuxenskolan och bolaget SV Utveckling i Uppsala län som kommer att flytta från den nuvarande adressen på Ågatan till Kyrkogatan 18.

– Flytten kommer att vara gjord till kursernas vårterminsstart. Det är bara invändigt som lokalen delvis byggs om, någon vägg ska tas ned, en annan ska byggas upp, men inga stora förändringar, säger Fredrik Sjöberg, avdelningschef för Studieförbundet Vuxenskolan uppsala län.

Fredrik Sjöberg beskriver lokalerna på Kyrkogatan som lite rymligare men framför allt centralare och mer ändamålsenliga.

– Förutom traditionella studiecirklar har vi också uppdragsverksamhet för Arbetsförmedlingen. Vi ger stöd och matchning till människor som står långt från arbetsmarknaden, och hjälper dem vidare till utbildningar, praktik eller arbete, säger Fredrik Sjöberg.

Den delen av Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet i Enköping inleddes strax före sommaren, och från förbundet har man sett det som en förlängning av verksamheten vid Café Svea som bedrivits under flera år:

–  Café Svea är riktad till invandrarkvinnor och har erbjudit språkträning och samhällsinformation, berättar Fredrik Sjöberg.

Den nya stöd- och matchningsverksamheten ger kvinnorna en möjlighet att gå vidare med personal de känner och som känner dem.

För närvarande har Studieförbundet Vuxenskolan i Enköping sex anställda, två är knutna till Träffpunkten Svalan i rugbylokalen som EP skrivit om, och 1,5 tjänst till uppdragsverksamheten.

Från Ågatan där Studieförbundet Vuxenskolan nu har sina lokaler går flyttlasset efter nyår.
Från Ågatan där Studieförbundet Vuxenskolan nu har sina lokaler går flyttlasset efter nyår.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!