Nya V-boden är bättre än den gamla

Nu är nya V-boden äntligen invigd. Det skedde som sig bör med bandklippning av V-bodaren Issa Hashed.

V-bodaren Issa Hashem klipper bandet medan Lena Pettersson, EHB, och Line Nyström, ledare, håller i ändarna.

V-bodaren Issa Hashem klipper bandet medan Lena Pettersson, EHB, och Line Nyström, ledare, håller i ändarna.

Foto: Anders Jagemo

Enköpings kommun2019-10-28 19:00

Utanför dörren till nya lokalerna väntar en stor samling ungdomar på att få komma in. Fritidsgården har hållit stängt i tre veckor, så att det märks att det finns en uppdämd förväntan i luften.

– Vi är inte riktigt klara med precis allt, men nu öppnar vi med en invigning och kommer att ha lovaktiviteter resten av veckan, berättar Heléne Hellberg som är fritidsgårdens föreståndare.

– Det bästa med de nya lokalerna är själva planlösningen tror jag, att det är tre rum. Den gamla V-boden var bra på sitt sätt, men den här är bättre, säger hon.

När dörren öppnas väller besökarna in. Dagen till ära är det tårta och tipspromenad, men framförallt lockar biljardbord

V-boden brukar ha minst 30 besökare dagligen på eftermiddagarna, då gården är öppen för de yngsta (årskurs 3 till och med årskurs 6). På kvällarna, då V-boden, är öppen för åldrar från årskurs 7 är besöksantalet mer varierat, men det brukar i varje fall vara någonstans mellan 10 och 30 ungdomar på plats. 

Ali Hashem tillhör de lite äldre ungdomarna bland gårdens besökare. Han ger Heléne Hellberg och ledaren Ingela Keijser varsin bamsekram. Alis bror, Issa Hashem, är för övrigt den som har fått äran att klippa invigningsbandet.

Issa berättar att han ser det som en stor ära. Han talar om de vuxna ledarna på gården som vardagshjältar som har sett han och hans kompisar när de vuxit upp.

Gamla V-boden (vid entrén till Västerledstorg från parkeringsplatsen) har redan börjat rivas. Där ska torget öppnas upp.

Ali Hashem kramar ledaren Ingela Keijser.
Ali Hashem kramar ledaren Ingela Keijser.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!