Den 6-8 juli går starkskottet för den nya festivalen "Enköpingsfestivalen" vid Idrottens hus och Bahcohallen. Bakom den står Henrik Lindblom, Kimmo Asikainen och Sara Olsson ­– tre drivna och erfarna arrangörer.

– Vi har ju arrangerat festivaler var för sig tidigare, så nu tänkte vi att vi gör något gemensamt för Enköping, berättar de.

Varför valde ni att satsa på det här?

– Vi brinner för Enköping och en större sommarfest har saknats i staden, menar Sara.

Enköping har inte varit utan festivaler under tidigare år. Bland annat har Henrik varit inblandad i fester som Krogveckan och Gatufesten, medan Kimmo anordnat Let's Rock och Sara Endurofesten. Festivaler som varit populära inslag under somrarna.

– Sedan Gatufesten slutade har det saknats en festival i den här staden, det har blivit ett tomrum. Därför anser vi att den här festivalen behövs, säger Henrik.

– Vi vill anordna något större. Något som blir ett återkommande inslag i Enköpingsbornas sommar och en trevlig start på mångas semester, fortsätter Kimmo.

Hittills är tre musikakter klara för Enköpingsfestivalen (se anslutande artikel), men fler kommer tillkomma efter hand. Målsättningen är att det ska vara tre akter per kväll.

– Det ska vara en festival för hela familjen, och det ska finnas något för alla, säger Sara.

Förutom själva spelningarna under festivalen kommer dessutom Bahcohallen att fungera som en enorm nattklubb där sjävla festivalens efterfest kommer att husera.

När biljetterna släpttes tidigare märktes det omgående att suget efter en festival i Enköping var stort. Under de inledande 38 minuterna sålde man 1000 biljetter. Sedan har försäljningen fortsatt att gå bra.

– Vi har möjlighet att ha 8000 besökare per dag. Torsdagen kommer att ha fritt inträde, men fredag och lördag kan man köpa biljetter till nu. Vi hoppas att Enköpingsborna passar på att köpa förköpsbiljetter – det blir mycket lättare för oss att planera och genomföra den festival vi vill att det ska bli, säger Kimmo och Sara.

Under festivalens tre dagar kommer det att säljas mat och dryck av olika sorter, bland annat med en lokal touch.

– Vi kommer att ha flera Foodtrucks på området, säger Henrik.

– Det kommer även vara en lokal krögare i VIP-området, säger Kimmo.