Solen sken över Midsommarlunken

Enköping Under måndagskvällen var det dags för den årliga Midsommarlunken i Gånstaspåren. Trots färre anmälda lag än tidigare blev det ändå en lyckad tillställning och som vanligt: strålande väder.

Motionsglädje är ett ord som väl sammanfattar den traditionsenliga Midsommarlunken. En liten stund innan 18.00 är området runt Gånstagården välfyllt av motionärer som sökt sig till spåren för att genomföra loppet, eller lunken, i sin takt.

En av dem var Mats Halling som representerade ett av Sparbankens fyra lag under kvällen.

–  Det är verkligen en härlig tradition det här. Vi har haft det lite trögare att få ihop lag i år, men fyra stycken är ändå godkänt.

Satsar du på att springa runt?

– Ja, det gör jag. Jag brukar mest cykla som träning annars, men det ska nog gå bra det här också.

Trots att det var många deltagare på plats nådde man i år inte riktigt upp till det antal lag som man från arrangörshåll förväntat sig.

– Det är lite sämre i år. Vi har ungefär 70 lag anmälda i år, så det är mindre. Men det är ju trivsamt ändå, säger Sören Carlsson från arrangörsstaben.

Vad tror du det beror på?

– Det kanske är för fint väder, skrattar han och fortsätter:

– Nej, jag vet faktiskt inte. Det är en del stora som brukar vara med som inte har anmält några lag i år. Men det viktigaste är att de som är på plats trivs.

Årets Midsommarlunk är den 36:e i ordningen, och Sören Carlsson vill gärna fortsätta med evenemanget.

– Ja, det här behövs. De som kommer hit kan springa fort, lagom eller promenera – det är helt efter egen förmåga och då tror jag vi når ut till de som kanske behöver röra sig lite. Och vi har ju inte långt kvar till 40 år nu, ler han.

När Lunken drog igång var det som vanligt blandat när det kommer till ambitionsnivå. En del satte högsta tempo från start, medan en del tog det lite lugnare. Några som laddade upp för sina sträckor var Lunkens kanske färggladaste lag, innehållande Lena Hedström, Maggan Ekström, Jenny Borén och Carina Eriksson från Lasarettet – alla i lysande orange.

– Målet är att komma runt, men det klarar vi. Man får ju hålla vilken fart man vill, så det blir en trevlig promenad helt enkelt, säger Lena Hedström.

En som däremot inte hade några tankar på att ta tid på sig var Lukas Segersten, som var snabbast under den första sträckan.

– Jag tyckte det kändes bra. Ja, det flöt på bra, helt enkelt.

Hur mycket har du tränat?

– Jag tränar väl ganska mycket. Spelar både fotboll, innebandy och springer en del.

Trots att hans målsättning inte riktigt lyckades är han ändå nöjd.

– Jag hade som mål att springa fyra varv, men nu blev starten lite försenad så jag hade inte riktigt lika mycket tid på mig. Men själva tiden var ungefär som jag hade förväntat mig.

 
 
  • Senaste nytt
  • Mest läst

Fler nyheter