Händelsen ska ha inträffat i september förra året då mannen och kvinnan och två andra manliga personer från Enköping var på väg hem från en fotbollsmatch med AIK på Friends Arena.

Då den medelålders gärningsmannen druckit en hel del alkohol under dagen fick en av de andra männen köra bilen till Enköping.

Gärningsmannen ska ha suttit längst bak i bilen tillsammans med kvinnan. Under bilfärden ska gärningsmannen ha förgripit sig på kvinnan och bland annat slitit av henne jeans, trosor och skor.

När kvinnan försökt freda sig mot gärningsmannens attackerar och närmanden ska denne ha blivit mycket upprörd och beordrat chauffören att stanna bilen. I samband med att bilen bromsat in ska kvinnan ha kastats framåt och slagit i sin bröstkorg i den konsol som sitter mellan två säten.

När bilen stannat till på E18, en bit från Rombergaavfarten, ska gärningsmannen ha knuffat ut den halvnakna kvinnan ur bilen. Därefter ska bilen ha lämnat platsen med kvinnans kläder.

Enligt domen från Uppsala tingsrätt ska kvinnan ha fått gå halvnaken från E18 och hem till bostaden - en vandring på cirka en kilometer.

En vecka senare lämnade gärningsmannen tillbaka kläderna till kvinnan.

Både i polisförhör och under tingsrättsförhandlingen har kvinnan förklarat att hon mått mycket dåligt - både fysiskt och psykiskt - av det inträffade.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att det genom förhören med kvinnan och de män som åkte med i bilen är utrett att gärningsmannen slitit av kvinnan jeans, trosor och skor.

Gärningsmannen själv säger att han inte minns något av händelsen.

I domen skriver tingsrätten när det gäller gärningsmannens agerande: "Hans handlande som är mycket hänsynslöst, är att bedöma som ofredande för vilket han ska fällas till ansvar".

Vidare konstaterar tingsrätten att det brott som mannen begått är allvarligt och att han ska dömas till skyddstillsyn samt böter på drygt 13 000 kronor för ofredande.