Inlärning utomhus i fokus under internationell dag

Enköping Under en dag varje år anordnas Outdoor classroom day för att visa på möjligheterna med skolverksamhet utomhus. I år var Enköping med för första gången.

Dagen uppmärksammas internationellt och lockar varje år många elever ut i naturen. När Enköping för första gången deltar i projektet stod bland annat fågelskådning på schemat.

Klass 5b från Bergvretenskolan begav sig i sällskap med Enabygdens naturskoleverksamhet till Hjälstavikens naturreservat för att spana in fågelbeståndet.

– Vi är jättenöjda med dagen. Härligt att vi hade tur med vädret också, säger Maria Hjortman från Enabygdens naturskoleverksamhet.

Under förmiddagen fick eleverna en lista på fågelarter att kryssa av. Hjälstavikens fågelutbud gjorde inte eleverna besvikna. Två som uppskattade dagen i skogen och dessutom lyckades bra var Isabelle Matsson och Juni Glatz-Andreasson.

– Vi har haft jätteroligt! Det var lite synd att vi bara missade en fågel för att komma upp i 50 olika, berättar de.

Bland fåglarna som eleverna skådade fanns bland annat häger, näktergal, bofink, trana och den lite mer sällsynta vassångaren.

Enabygdens naturskoleverksamhet har som uppgift att hjälpa skolor att få komma ut i naturen. Att uppmärksamma Outdoor classroom day bestämde man sig för efter ett besök i London.

– Vi var på en mässa där, och det var första gången vi fick höra om det, säger Maria Hjortman.

Hur har responsen från eleverna varit?

– De har varit positiva och väldigt intresserade. Det är bra att de har kunnat hålla uppe intresset under fyra timmars fågelskådning, skrattar Maria.

Totalt har omkring 1000 elever utspridda i hela Enköping deltagit under dagen.

 
 
  • Senaste nytt
  • Mest läst

Fler nyheter