– Vi saknar unga som är engagerade i bygdegården. Nu vill vi göra något kul för dem, säger Thomas Bergman, kassör i Litslena Bygdegårdsförening.

EPA-dagen kommer bland annat bjuda på EPA-orientering och utställning av bilarna med bedömning. Alla vinnare kommer få pokaler och sponsrade priser.

Thomas hoppas att EPA-dagen lockar fler unga till bygdegården. Idag har föreningen runt 70 medlemmar men ungdomarna lyser med sin frånvaro.

– Den här dagen är ett sätt att uppmärksamma dem på att vi har en gård där man kan umgås och ha roligt. På det här sättet försöker vi väva ihop ungdomarnas intressen med föreningens verksamhet.

Ännu vet man inte hur många EPA-fantaster som kommer att dyka upp den 13:e maj men evenemangets Facebook-sida har varit välbesökt.

– Vi har haft över 9000 besökare på sidan, så det är tydligt att det finns ett stort intresse runt det här. Nu hoppas vi bara att ungdomarna dyker upp på själva dagen.

Som EP tidigare berättat finns det många EPA-intresserande ungdomar i Enköping. Efter flera klagomål om buskörning och hög musik ställde kommunen under förra året i ordning en grusad yta för motorungdomarna och deras fordon. Där kan de träffas med sina EPA-traktorer utan att störa andra.