De tränger djupare in i känslor och livserfarenheter och med omsorg har de valt musik som beskriver livets alla skeenden. Uppbackade av Claes Cronas trio med Claes på piano, basisten Hans Andersson och trumslagaren Johan Löfcrantz Ramsay, ger Vivian och Peter en konsert med många guldkorn från “The American Songbook”, men även nyskrivet material. Bered er på en eftermiddag med rykande scat-dueller, vackra ballader, jazz, blues, sväng, glädje och tårar ...

Peter Asplund, född 1969 i Södertälje, var ett musikaliskt underbarn som snabbt gick från klarhet till klarhet som jazztrumpetare och är idag en av landets mest efterfrågade jazzartister. Han har stått i fronten för en rad egna grupper och leder också tillsammans med saxofonisten Magnus Lindgren Stockholms konserthus egna storband ”Blue House Jazz Orchestra”. Peter har gjort åtta cd i eget namn, nominerats till Grammis och fått Jazzsveriges främsta utmärkelse, Gyllene Skivan, för både "Lochiel´s warning" (2004) och "Asplund meets Bernstein" (2010). Peter överraskade oss alla när han 2007 debuterade som jazzsångare och seglade snabbt upp som en av landets främsta uttolkare av Mel Tormés och Frank Sinatras swingmättade sångstil.

Vivian Buczek, född 1978 i Malmö, har polska rötter. Hon är utbildad till sångpedagog vid Malmö Musikhögskola och började uppträda redan under sin studietid runt om i Sverige, Polen och andra länder. Med sin enastående bredd och jazzkänsla är hon idag en av våra främsta jazzvokalister. Hittills har hon gett ut fyra soloskivor.