I samband med att årets "Let's dance"-deltagare presenterades var skådespelaren och radioprofilen Ellen Bergström mitt i ett smärtsamt uppbrott.

Jag var tvungen att lämna mitt livs stora kärlek, berättar hon.

När hon egentligen mest ville dra täcket över huvudet var dagarna plötsligt fulla med dansrepetitioner. Men det som kändes jobbigt blev snabbt något positivt.

Artikelbild
Det känns som att jag har kunnat bearbeta det på ett bra sätt, inte bara ligga hemma och gråta. Jag har ju varit tvungen att ta mig upp ur sängen, gå till danslokalen och prestera, säger Ellen Bergström.
Dans har ju också en väldigt positiv effekt på kroppen. Man tänker inte på något annat när man dansar, man får endorfiner för att man rör på sig och när man sätter ett steg som man inte har gjort förut så får man en adrenalinkick.

Presterade på topp

I det första av förra veckans två "Let's dance"-avsnitt valde hon att berätta om den turbulenta tiden. Det var smärtsamt – men samtidigt släppte den nervositet hon tampats med under hela säsongen.

Artikelbild
I stället för att fokusera på att vara nervös så fokuserade jag på att inte börja gråta, berättar Ellen Bergström.

Då presterade hon och danspartnern Jonathan Näslund sin bästa dans hittills och belönades med "Let's dance"-säsongens första tiopoängare från juryn. Även under påskhelgens andra avsnitt dansade Ellen Bergström och Jonathan Näslund på hög nivå.

Artikelbild

Livrädd för finalen

I veckans "Let's dance" ska de nu följa upp poängsuccén med två danser inspirerade av filmer – "Bridget Jones dagbok" och "Aladdin".

Det är fortfarande grejer som inte sitter, det är svårt att lära sig två koreografier. Men jag känner mig relativt lugn, säger Ellen Bergström.

Endast fem par återstår i tävlingen och finalen ligger bara tre veckor borta. Den vill dock Ellen Bergström helst inte tänka på ännu.

Jag är typ rädd för att hamna i final, jag tänker bara att jag kommer att vara så himla nervös om jag ska stå där. Jag är inte direkt som Anja som siktar på final. Jag är livrädd, säger hon.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.