Deckarförfattaren Börge Hellström har gått bort vid 59 års ålder, skriver Expressen. Hellström var sjuk i obotlig cancer och hans förläggare Ann-Marie Skarp bekräftar dödsfallet.

Det har gått så oerhört fort. Vi har vetat om att han var sjuk och det är otroligt sorgligt, säger Ann-Marie Skarp till Expressen.

Börge Hellströms dotter, Amanda Hellström, skriver på Facebook om sin fars bortgång.

"Idag somnade min högst älskade pappa, en älskad vän och släkting lugnt in i sitt hem, omgiven av alla närmsta. Jag saknar dig redan och vet inte hur man någonsin blir glad igen. Vila i frid pappa."

UNT:s Björn Stenberg, som recenserat alla böckerna som deckarkritiker, skriver så här om Börge Hellström:
–Tillsammans med sin skrivarpartner Anders Roslund gjorde han några av de bästa romanerna i genren. De lyckades på ett mycket skickligt sätt väva ihop spänning, samhällskritik och inte minst en tydlig empati för sina karaktärer, detta om de så visade sina mänskliga svagheter till fullo. En av orsakerna till förståelsen var säkert Börge Hellströms eget förflutna i missbruk och kriminalitet, som han lyckades vända till något bra.
– Vem som gjorde vad i duon är förstås svårt att säga men språket och dramaturgin i böckerna var alltid lysande. Jag kände honom inte personligen så tankarna går till hans närmaste. Men för oss som älskade hans och Roslunds böcker är det en stor förlust i sig. Jag hade hoppats på fler.