Teresia är utbildad vid Calle Flygares teaterskola och på Lee Strasberg Theatre Institute i New York på 1990-talet. Hon har lång erfarenhet av ensemblespel och monologer. I Alsta trädgårdar och på Reginateatern bland annat. De senaste åren har hon varit konstnärlig ledare för Dramalabbet och verksamhetsledare och producent för Kamraterna, som är den frigrupp som sätter upp pjäsen Jag heter Bente.

– Det är Kamraternas första teaterproduktion på sju år. Man har satsat på opera och i sommar spelar man Mozarts opera Enleveringen ur seraljen på Årsta Teater. Anledningen till att man sätter upp även en talpjäs är att Kamraterna firar tio år, berättar Teresia som erbjöds huvudrollen i talpjäsen och kände sig drabbad, när hon första gången läste den.

– Det var jätteroligt att bli tillfrågad, men kanske inte helt självklart. De två första dagarna var pirriga. Jag kände mig ringrostig, men nu är det som vanligt igen, säger Teresia, som bor på Södermalm inte långt från Östgötagatan 2, teaterscenen, där pjäsen Jag heter Bente repeteras för fullt måndag till fredag.

Artikelbild

| Pjäs. Teresia Pettersson (tvåa från höger) Ingår i ensemblen som framför pjäsen Jag heter Bente.

Pjäsen är skriven av den danska dramatikern och skådespelaren Rikke Wölck och handlar om fyra kvinnors liv och vänskap. De sluter upp när en av dem, Bente, får Alzheimers. Pjäsen rymmer glädje, sorg och dråpliga situationer skildrade på ett tragikomiskt vis.

Den har översatts av Birgitta Prejborn och regisseras av Anita Ekström (skådespelerska med en Guldbagge i bagaget). Förutom Teresia medverkar Anki Larsson, Emma Mehonic och, Gunilla Larsson. Alla med mångåriga skådespelarerfarenheter. Jag heter Bente spelas 18/3-23/4 i 21 föreställningar.