Josefine, Jocke och Jonas är födda och uppvuxna i Enköping men har idag Stockholm och Söderköping som bas för sin verksamhet på estrader landet och världen runt. Bäddat alltså för ett unikt möte mellan duktiga artister som bjuder på en spännande och omväxlande konsert!

Bahco Big Band bildades hösten 1979 av dansbandsmusiker som tyckte att det vore kul att få spela storbandsjazz. De ringde runt bland kompisar och snart hade man fått ihop ett komplett storband: fem saxar, fem trumpeter, fyra tromboner och ett komp med gitarr, piano, bas och trummor. Från det ursprungliga bandet är idag tre av originalmedlemmarna kvar: Pelle Larsson, Janne Törnqvist och Pecka Pietikäinen. Under BBB:s snart 40-åriga verksamhet har bandet spelat med många av den svenska jazzens storheter, till exempel Lasse Samuelsson, Arne Domnerus och Charlie Norman samt med sångare som Svante Thuresson, Annika Risberg, Lena Ericsson, Sharon Dyall, Carli Tornehave och Meta Roos.

Jonas Wall, född 1971 i Torstuna, spelar saxofon. Idag är han en etablerade och efterfrågade musiker i den svenska jazzeliten och har turnera världen runt med bland andra Nils Landgrens Funk Unit och den isländska gruppen Mezzoforte.

Artikelbild

Josefine Wassler. Professionell sångerska som har bildat ett eget band.

Josefine Wassler, född i Enköping 1988, började sjunga redan i tidig ålder och insåg snabbt att det var musik och artisteri som hon ville hålla på med. Våren 2007 tog hon studentexamen på artistgymnasiet Rytmus i Stockholm. Därefter gick hon tre år på RockMusiker-linjen (RML) i Stockholm för att sedan utbildas ytterligare tre år på Musikhögskolan i Stockholm. Josefine är alltså en välutbildad artist. Som professionell sångerska har hon bildat ett eget band och sjunger även som inbjuden solist med andra band. Nu turnerar hon till exempel världen runt med E-Type samt med den iranske sångaren Arash som spelar persisk popmusik.

Joakim ”Jocke” Göransson, född 1968 i Enköping, har hållit på med musik sedan barnsben. 1986, när pubkulturen blomstrade, började han uppträda som trubadur och underhållare och har spelat på heltid sen 1990. Idag är Jocke, som bor i Söderköping, en väletablerad musiker, trubadur, entertainer, konferencier och projektledare med 30 års erfarenhet av event & nöjesbranschen.