Annes verksamhet växer

Keramik Keramiker Anne Daftler utökar sin verksamhet. Hon har fått tillgång till större ytor i lokalen på Sandgatan och har inrett en avdelning för drejning och kavling, vilket betyder att hon kan bredda kursverksamheten.

– Hittills har jag haft kurser mer sporadiskt. Nu kan jag schemalägga kurser över längre tid och ta emot 5-6 kursdeltagare i drejning och kavling per vecka, i regel på lördagar, säger Anne Daftler, som haft verksamhet på Sandgatan sedan 2010 och glädjer sig åt att få större ytor.

I lokalen finns nu fyra drejningsstationer och snart står kavlingsbordet färdigt att ta emot kursdeltagarna. En av dem är Therese Johansson, som tidigare gått i kurs hos Anne och nu återvänder för att det är så ”jätteroligt” och ”ger sinnesro”. Vad hon ska skapa får händerna bestämma, säger hon med ett leende.

Anne Daftler arbetar i sin verkstad på Sandgatan onsdag till lördag (då hon även har öppet i butiken). I butiken finns så kallade unikat, det vill säga föremål, som man är ensam om, samt mindre serier.

– Nytt är satsningen på försäljning via webshop och jag arbetar med att producera koppar i olika utförande. Genom webben når man fler över hela landet. Försäljningen sker vid Konsthantverkscentrums webshop, samt via min hemsida.

Förutom produktion för web-försäljning arbetar Anne Daftler med stående beställningar från kyrkor, kommuner och restauranger. Hon ligger också i startgroparna inför Vår konst i påsk, som brukar vara välbesökt.

Fritiden ägnar Anne gärna åt att fylla på batterierna. Hon ser fram mot besöket på Artipelag och utställningen med den brittiske keramikern Edmund deWaal (1964-) . Han ställer ut tillsammans med den italienske målaren Giorgio Morandi (1890-1964) i en utställning som är en ” dialog om stilleben och de enkla tingens magi.”

– Han får enkla bruksföremål att lyfta och bli till konst, säger Anne Daftler vars keramik är avskalad, oftast vit och präglas av vilsam enkelhet. Samma andas barn.

 
 
  • Senaste nytt
  • Mest läst

Mer Kultur & Nöje